LA IMPORTÀNCIA DE MENJAR BÉ

L'alimentació dels infants en aquesta etapa infantil ha de ser variada. Amb això
s'aconsegueix l'aportació de nutrients de manera equilibrada i adequada a les necessitats que tenen. És necessari repartir la ingesta d'aliments en diferents àpats. D'aquesta manera l'organisme rep nutrients gradualment i els pot assimilar i administrar molt millor que quan n'hi arriba molta quantitat de cop.Cal tenir en compte que els infants d'aquestes edats poden menjar tota mena d'aliments i que han d'estar plenament integrats en l'alimentació familiar. A més, ja admeten diferents tipus de coccions i textures.

Es diu que és recomanable fer quatre o cinc menjades:

L'esmorzar és important no descuidar-lo, ja que és el primer àpat del dia i el que prepara l'organisme per iniciar l'activitat. L'infant ha de tenir temps per esmorzar, s'ha d'aixecar d'hora i menjar sense pressa. És recomanable repartir l'esmorzar en dues fraccions, la primera a casa i la segona a l'escola.

El dinar permet incloure elements de tots els grups i diferents tècniques de cocció. Les postres poden ser a base de fruita o làctics. Convé no fer una aportació exagerada d'aliments.

El berenar ha de representar un petit àpat que doni plaer a l'infant.

El sopar és el darrer àpat del dia i ha de contribuir a arrodonir l'equilibri alimentari. L'aportació calòrica és la mateixa que la del dinar, però és millor fer coccions més simples en el sopar per alleugerir la digestió. És important que l'infant no vagi a dormir de seguida després de sopar. 

Alguns aspectes que cal que tenir en compte en l'elaboració d'una dieta és que els menús han ser variats i equilibrats per evitar carències nutritives. A més, s'han de tenir en compte les diferents necessitats energètiques i nutritives que hi ha en aquestes edats. La presentació ha de ser atractiva. Cal tenir en compte que hi ha infants, i cada vegada més, amb necessitats especials. Així, caldrà elaborar els seus menús en funció d'aquestes particularitats. Cal evitar el consum excessiu de begudes refrescants ensucrades (refrescos de cola, taronjada o llimonada). Es poden substituir per sucs naturals, batuts casolans de llet, iogurt o fruites. S'ha de potenciar el consum d'aliments que accepten menys els nens: verdures o amanides com a primer plat o com a guarnició en els segons, la fruita fresca com a postres i el peix preparat i presentat de diferents maneres i no sempre en forma de barretes o similars. Si l'infant rebutja un aliment essencial, cal estudiar la manera de substituir-lo per un altre aliment de valor nutritiu similar o barrejar-lo amb condiments o amb altres aliments que en disfressin el gust. S'han de provar diferents maneres de preparar aquests aliments clau. Per exemple, puré de llegums i verdura, mandonguilles de peix, espinacs amb beixamel, etc.
Cal incloure aliments de temporada i fer menús diferents segons l'estació de l'any. Es recomana eliminar el greix visible de les carns, riques ja per si mateixes en greixos saturats i colesterol, i procurar no cuinar amb gaire sal.
És bo acompanyar sempre els segons plats amb guarnició, que pot incloure verdura, amanida o puré de patates, de manera que no sempre es recorri a les patates fregides. Cal evitar la preparació molt repetida de productes precuinats i ràpids d'elaborar com hamburgueses, salsitxes, etc., ja que no sempre asseguren l'aportació de nutrients que es necessiten.






 


És  la JAIA COREMA
ja torna a ser aquí i com cada any sempre ens deixa alguna cosa.
La Jaia Corema està força interessada amb una bona alimentació. I en tot això ha decidit que cada setmana ens durà a conèixer diferents aliments i així els podrem incloure a les nostres dietes.

Aquest  divendres ens ha deixat  PANSES


https://marcvila79.wordpress.com/2014/05/18/pansa-2/
                                     clicant  a l'imatge trobareu
                                                     informació d'aquest aliment